Over mij

Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er achter de schermen gebeurt

We leven in een interessante tijd. Vind ik 😊 En ik ben toevallig dol op interessante dingen en verdiep me graag in complexe zaken. Omdat ik mijn kleuterjaren tot eindexamen op de Vrije School doorbracht, kon die creatieve leerwens zich lekker ontwikkelen. Als kind kon ik al over een breed scala aan onderwerpen enthousiast worden. Vandaar ook dat ik vast van plan was om ‘als ik later groot was’ niet één baan te hebben, maar twee of drie totaal verschillende part time jobs er op na te houden. Dat beeld heb ik vastgehouden tot na mijn studie Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht en hoewel het werkende leven in eerste instantie anders liep, ben ik dit tweesporenbeleid stiekem wel als ideaalbeeld blijven beschouwen.

De taal van Moodle leren

Na mijn studie Taalwetenschap ben ik aan de slag gegaan bij het Taalcentrum-VU in Amsterdam. Hier kreeg ik de kans een online leeromgeving met Moodle te ontwikkelen, met daarin taaltrainingen Nederlands en Engels van het Taalcentrum-VU. Hierdoor kon ik mij in de loop van ruim negen jaar ontwikkelen tot Moodle specialist. Hierbij werd ik steeds meer gefascineerd door de wisselwerking tussen mens en machine en de invloed die de computer zowel in positieve als in negatieve zin kon hebben op het leerproces en emotionele staat van diens gebruikers. Toen het tijd bleek voor iets nieuws ben ik me daar steeds meer in gaan verdiepen en kwam die wens naar meerdere onderwerpen weer naar boven. Ik volgde de opleiding tot mediacoach en ben me naast Moodle en digitale didactiek gaan bezighouden met mediaopvoeding, digitale geletterdheid en mediawelzijn. Dit combineren moest natuurlijk in de vorm van een eigen onderneming, wat me spontaan ook de gelegenheid bood weer allerlei nieuwe dingen te leren (boekhouden en zo :)).

Leren is leuk

Omdat ik het dus leuk vind als de boel complex (want daarmee completer) wordt, leer ik graag wat nieuws. Zo ging ik na mijn studie Taalwetenschap Nederlandse Gebarentaal leren, omdat ik dat een logische aanvulling vond op de klinische linguïstiek die ik als voornaamste studierichting had gekozen. En zeker ook omdat ik een echte taalliefhebber ben. Ook heb ik de opleiding tot mediacoach bij de Nationale Academie voor Media en Maatschappij afgerond. Mijn puzzelstukjes zo bij elkaar leggend, merkte ik dat voor mij de combinatie van mediaopvoeding, digitale geletterdheid en digitale didactiek (al dan niet met Moodle) heel vanzelfsprekend is.

Waar komt de naam Content leren vandaan?

Omdat ik wel wat met taal heb ben ik ook altijd te porren voor humoristische verhaspelingen of doelbewuste dubbelzinnigheden. Toen ik als zelfstandige startte bleek Content leren een passende bedrijfsnaam. Contént leren: het leerproces zo inrichten, dat je er met een tevreden blik naar kunt kijken. Tegelijkertijd richt ik me op de digitale inhoud van ons bestaan, op online cóntent. Als Moodle adviseur maak ik regelmatig online content en hoop ik natuurlijk dat eenieder daar zeer tevreden – uh content –  mee is. En dan heb ik zelf ook nog lol om het feit dat de klemtoon voor de beide lezingen op een ander punt ligt, zonder dat ik in de notatie van m’n bedrijfsnaam een van beide interpretaties uitsluit of benadruk 😉

En als ik niet werk of weer iets nieuws wil leren? Dan ben ik druk doende met mijn jongensgezin en wandel of fiets ik graag in de Zeisterse bossen. Want je hoofd even uitzetten kan soms ook heerlijk zijn.

Wil je nog meer weten? Bekijk dan eens mijn LinkedIn-profiel. Heb je dan nog vragen, mail mij gerust, want dan moet er wellicht een bakje (digitale) koffie aan te pas komen.