Schermtijd ... eigen smartphone ... (a)sociale media ... De digitale wereld kan je met nogal uitdagende opvoedvragen conforonteren. Hoe kom je aan deskundig advies? En hoe doen andere ouders dat eigenlijk?

Loop jij ook met dit soort vragen rond? Lees dan snel verder!

Aan de slag met mediaopvoeding

It takes a village to raise a child. Dat geldt misschien ook wel voor mediaopvoeding. Toch zijn we nog niet zo gewend om al te persoonlijk met elkaar in gesprek te gaan over de mediaopvoeding van onze kinderen.

Maar laat het nu ‘toevallig’ van 6 tot en met 13 november de Week van de Mediawijsheid zijn! Goed moment om eens met dit uitdagende opvoedthema aan de slag te gaan toch? Meld je aan voor de bijeenkomst In verbinding online en kom donderdagavond 12 november in online gesprekken samen verder. Ik begeleid als mediacoach de gesprekken en zorg ook voor  praktische tips en nuttige adviezen.

In verbinding online in het kort

Wat gaan we doen?

Graag nodig ik je uit om je prangende vragen te stellen en op zoek te gaan naar joúw antwoorden. Wat is voor jouw gezin de juiste balans tussen online en offline? Welke afspraken maak je over schermtijd? Wat als online gedrag uit de hand is gelopen? De antwoorden zijn niet voor iedereen gelijk. Maar vaak zijn de vragen wel heel herkenbaar. En in een fijn en open gesprek kunnen andermans ervaringen maar zo naar jouw antwoorden leiden. Doe je mee?

Hoe werkt het?

  1. Ga naar de afgesloten omgeving van Content leren en maak een eigen account aan. Volg de stappen en betaal eenvoudig met iDeal.
  2. Als je je helemaal hebt aangemeld, heb je direct toegang tot de speciale pagina voor In verbinding online. Daar kun je jouw vraag (of vragen) insturen. Bovendien kun je direct al wat leuke en nuttige informatie bekijken.
  3. Log op donderdag 12 november tussen 19.45 en 20 uur weer in om een digitaal kopje koffie of thee met elkaar te drinken (tip: pak er zelf op de bank thuis een fysieke versie bij 😊). Om 20 uur starten we live fora met jullie eigen vragen en gaan we samen op zoek naar antwoorden en invalshoeken. Om uiterlijk 21.30 uur sluiten we de avond af en kun je nog een aantal nuttige downloads meenemen.

Zie ik je 12 november? Heb je nog vragen, dan mag je natuurlijk altijd even mailen.